Waarom ben jij ondernemer geworden ?

Een veel gestelde vraag, waarop mensen heel wisselend antwoord geven. Ik kan nu doen wat ik echt leuk vind. Ik kan zelf bepalen wanneer ik werk. Ik kan nu echt iets voor mensen betekenen. Ik heb nu zoveel meer kans om persoonlijk te groeien.

Mensen zijn heel bescheiden, maar eerlijk is eerlijk : jij wilt met je eigen bedrijf toch ook een stukje financiële onafhankelijkheid creëren ? Jij wilt toch uiteindelijk meer vermogen opbouwen dan wanneer je in loondienst bent ?

Ik kom het nog regelmatig tegen dat ondernemers hun financiën niet goed op de rit krijgen om hele diverse redenen. Hun verdienmodel is niet goed om voldoende geld te verdienen. Door te groeien en meer omzet te creëren, verliezen ze hun zicht op de kosten en blijken deze net zo hard mee te groeien. Ze investeren continue geld terug in hun bedrijf.

 

Groeien met je bedrijf

Je bedrijf draait goed, de klanten stromen toe en je wilt graag een groeistap maken. Diep van binnen is uiteindelijk je doel om financieel onafhankelijk te zijn. Realiseer je dat je dan zal moeten werken volgens een plan. Je zult voor jezelf eerst inzicht moeten creëren in jouw financiële doelen. Welke stappen ga ik zetten om het financiële doel te behalen wat ik voor ogen heb. Je maakt voor jezelf een winstplan om te kijken hoe je met jouw bedrijf de omzet gaat halen om jouw uiteindelijke financiële resultaat te behalen.

Daarnaast breng je ook je privé situatie in kaart. Welk inkomen heb ik zelf iedere maand nodig om er voor te zorgen dat ik een goed leven heb. Om vervolgens te kijken welk bedrag je apart kunt zetten om aan je uiteindelijke financiële doel te werken. En wat dit doel ook mag zijn : de hypotheek van je woning aflossen ; een pand om te verhuren en inkomen te genereren ; beleggen in aandelen om meer vermogen op te bouwen.

 

Omgaan met je geld

Ondernemers die willen groeien naar financiële onafhankelijkheid, zullen ook over een goede money mindset moeten beschikken. Want het is uiteindelijk jouw money mindset die beïnvloed hoe jij met geld omgaat, welke beslissingen jij neemt over geld.

Je zult moeten zorgen dat je bewustwording krijgt over jouw geldzaken. En je ziet vaak dat je doordat je over meer geld beschikt, je op een andere manier gaat kijken naar geld en dat dit er juist voor zorgt dat je bewuster wordt van je uitgaven.

 

Waarom het werken met een winstexpert jou gaat helpen

Ik ga samen met ondernemers aan de slag om een plan te maken hoe jij je doelen kunt gaan bereiken. Daardoor ontstaat er een stuk bewustzijn en werk je aan een positieve money mindset.

We zorgen dat we samen werken om jouw financiële resultaten te laten groeien.

Waardoor jij uiteindelijk de financiële onafhankelijkheid bereikt die jij voor ogen hebt.
Hoe zou dit voor je zijn ?

Wil jij hierover sparren? Vraag dan een gratis strategiegesprek aan: https://www.ingridvanwesten.nl/strategiegesprek/