Tijdens de laatste Profit First Mastery 2-daagse stond ik voor een enorme uitdaging.

Van te voren kregen we een video-boodschap van Sander Aarts, één van de best getrainde militairen van de Special Forces. We kregen te horen dat we een dag lang op een fysieke wijze aan de slag gingen met ons persoonlijk leiderschap.

Fysieke uitdaging is iets wat totaal niet bij mij past. Ik had van te voren hier dan ook hele gedachten over. Had me in ieder geval één ding voorgenomen : ik ga mijn eigen grenzen stellen.

Met andere woorden, ze moeten niet denken dat ik allerhande fysieke uitdagingen aan ga, die ik echt niet wil. Al met al vertrok ik ’s morgens met een beetje buikpijn.

Buiten je comfortzone ?

Alleen al het feit dat ik die dag vertrok in mijn sportkleding, was al totaal buiten mijn comfortzone.
Ik voel me namelijk echt niet fijn wanneer ik niet netjes gekleed ben.

Na een interessante introductie van Sander met veel informatie over focus houden, hoe werk je aan jouw doelen, hoe reageer je in stress situaties, gingen we dan toch echt op stap. We gingen starten met een warm-up. De moed zakte me al in de schoenen, na eerst wat eenvoudige bewegingen, volgden er al snel de nodige push-ups en burpees. De omstandigheden waren op dat moment slecht, het regende al geruime tijd. Dus we waren al direct nat en vies. Vervolgens kregen we een opdracht met een rugzak op en een vat zand er in. Na de opdracht kregen we te horen dat we deze rugzak de rest van de dag mee moesten dragen.

Jeetje mina, de lat werd steeds hoger gelegd. Ik vroeg me op dat moment nog steeds af of ik dit wel leuk vond. Er was geen keuze, we waren met alle Mastery members bij elkaar en ik voelde zeker de motivatie om door te gaan.
Wandelend met rugzak op en zwaar touw op onze schouders volgden we Sander naar de volgende opdracht.

Ik zag twee touwen op behoorlijke hoogte gespannen tussen drie bomen. Na de uitleg over de opdracht besefte ik dat het echt de bedoeling was dat ik over het touw ging lopen. Laat eerst een ander maar gaan, was mijn gedachte. Nog steeds hopend dat ik deze duik wel zou ontsnappen.
Maar nee, de opdracht was echt niet voltooid zolang we niet allemaal binnen een bepaalde tijd over de touwen waren gelopen. Dus ook ik was aan de beurt.
Ik voelde enorme weerstand, maar hees mezelf toch op het touw. En wonder boven wonder, het ging gewoon vlot en ik voelde helemaal geen angst.

De volgende opdracht mislukte keer op keer. Als een soort van penalty moesten we na iedere mislukking twee minuten hardlopen met de rugzak op onze rug. Had mij twee dagen er voor gevraagd of ik dit ging doen, dan had ik heel hard “nee” gezegd. Maar toch ging ik.
Als laatste opdracht gingen we kruipend over de grond onder touwen door die we niet aan mochten raken en moesten we tevens nog een zwaar touw mee nemen wat de grond niet mocht raken.
Nat, vies en met zere knieën haalden we de finish.
De doelen van de dag hadden we gehaald.

 

Wat heeft deze dag met mij gedaan ?

Al met al kijk ik terug op een zeer leerzame positieve dag.
Ik heb erg grote inzichten opgedaan.
Het buiten mijn comfortzone treden had ik voor mijn gevoel al heel vaak gedaan. Maar dit waren altijd keuzes die ik zelf gemaakt had en die voor mij ook oké voelden.
Nu was het niet mijn eigen keuze om buiten de comfortzone te treden en toch nam ik deze stappen.
Het bleek ik dat ik over veel meer kracht beschikte om door te gaan dan dat ik van te voren ingeschat had. Door het toch aan te gaan, heb ik ontdekt dat ik tot veel meer in staat ben.

 

Staan de financiën in jouw bedrijf buiten jouw comfortzone ?

Je hebt een mooi bedrijf opgebouwd met een goede omzet, maar het financiële resultaat valt iedere keer weer tegen. Je denkt iedere keer bij jezelf, ik weet echt niet hoe ik dit tij moet keren.
Eerlijk gezegd heb je ook helemaal geen inzicht in je financiën. Je weet niet waar je financieel staat. En je boekhouding is helemaal niet op orde. Je hebt geen idee hoe je dat aan moet pakken en voor je gevoel is dit ook niet haalbaar.
Dus jij gaat gewoon door zoals je gewend bent.

Dit is het moment om buiten jouw comfortzone te gaan en dit aan te pakken.
Je zult dan wellicht tegen zaken aanlopen waar je nog nooit over nagedacht hebt en waarvan je niet weet hoe je dit aan moet pakken.
Maar ik weet zeker dat dit jou heel veel gaat brengen.
Je zult ervaren dat ook jij in staat bent om financieel inzicht te creëren en dat een winstgevend bedrijf ook voor jou is weggelegd.
Om deze stappen te kunnen nemen, heb je hulp nodig.
Als ik deze dag niet aangegaan was met de andere Mastery members, dan had ik dit nooit gedaan.
Neem nu voor jezelf het besluit om buiten jouw comfortzone te stappen en te gaan werken aan de toekomst van jouw bedrijf.
Samen gaan we deze uitdaging stap voor stap aan. Ik garandeer je dat jij dit kan.
Want winst creëren is helemaal niet moeilijk, als je maar weten welke stappen hiervoor nodig zijn.

 

Boek gelijk een afspraak in mijn agenda

De eerste stap die je nu direct kunt zetten, is het inplannen van een afspraak in mijn agenda.
In een gratis gesprek gaan we samen kijken waar jij nu tegenaan loopt en waar je naar op zoek bent.
Durf jij deze stap nu te nemen ? Natuurlijk, want ook jij hebt de kracht om dit proces aan te gaan.
Via deze link kom je in mijn agenda terecht