Word jij blij van je boekhouding ?

Wanneer ik ondernemers spreek en vraag of ze blij worden van hun boekhouding, dan hoor ik vaak verschillende uitspraken :

  • Ik vind het echt niet leuk om te doen, ik stel het altijd uit
  • Het kost me veel te veel tijd
  • Ik ga er aan beginnen wanneer de BTW aangifte begint te dringen

Heel veel ondernemers hebben niets met cijfers en financiën. Ze hebben het lekker druk met hun bedrijf en gebruiken veel energie om het beste resultaat te bereiken met hun klanten. En natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je tevreden klanten hebt.

Als ik dan verder in gesprek ben met ondernemers dan komt vaak het verhaal naar boven dat ze wel financiële onrust ervaren, omdat ze geen grip hebben op hun financiële resultaten. Ze sturen hun bedrijf vaak aan op gevoel. Maar weet jij dat de financiële onrust ongemerkt heel veel negatieve energie vergt. Het is noodzakelijk om als ondernemer altijd grip op je cijfers te hebben. Wanneer je geen grip hebt op je cijfers, kun je nooit de financiële doelen bereiken die jij voor ogen hebt. Omdat je jouw bedrijf niet kunt sturen op basis van cijfers.

 

Hoe zou het voor jou zijn om altijd een administratie te hebben die up-to-date is ?

De oplossing is heel simpel. Maak er een gewoonte van, net als dat je bij dagelijks tanden poetsen niet eens meer nadenkt, maar het gewoon doet. Zo is het ook met je boekhouding.

Daarnaast is het heel belangrijk dat je processen en systemen op orde zijn om er voor te zorgen dat het jou de minste tijd kost.

Als ondernemer kun je niet meer om een online boekhoudprogramma heen. Deze systemen maken gebruik van de actuele technologische ontwikkelingen. Bij goed gebruik van het online boekhoud systeem worden er heel veel werkzaamheden automatisch verwerkt. Wanneer dit éénmaal vlekkeloos loopt, dan is het bijhouden van je administratie een peulenschil.

Laat je bij het inrichten van het online boekhoudsysteem ontzorgen door jouw accountant, boekhouder of winstexpert. Zij kunnen er voor zorgen dat alles optimaal werkt, denk bijvoorbeeld aan je kassasysteem, je bankmutaties, je webshop, het is allemaal mogelijk dat dit aan je online boekhouding gekoppeld wordt. Want wanneer de basis en de inrichting goed is, dan kun jij het zelf up-to-date houden.

 

Stel je eens voor dat jouw boekhouding je maar 1 minuut per dag meer kost

Als de basis goed is, dan kun je met een ritme van 1 minuut per dag je boekhouding op orde houden. Wen jezelf aan om op het moment dat je een inkoopfactuur binnenkrijgt in je mail, deze automatisch door te sturen naar je online boekhoudprogramma. Installeer de app op je telefoon en wanneer je een bonnetje ontvangt voor je boekhouding, dan maak je met jouw telefoon in de app een foto en deze staat meteen in je online boekhouding. Op deze manier beschik je altijd over de actuele gegevens in je boekhoudprogramma. En hoef je nooit meer te zoeken in je mail naar een inkoopfactuur of een bonnetje ergens onderin een tas. Weet jij hoeveel tijd jou dit scheelt ?

 

Op een vast moment per week verwerk je binnen 30 minuten alle gegevens

De inkoopfacturen en bonnetjes die je dagelijks doorstuurt naar je boekhoudprogramma, verwerk je op een vast moment iedere week. Je zorgt dat de betalingen uitgevoerd worden aan je leveranciers. Dit is ook het moment om je wekelijkse verkoopfacturen te versturen. Als laatste verwerk je je bankmutaties. En wanneer je dan op het dashboard kijkt van je online boekhoudprogramma, beschik je altijd over de juiste cijfers. Je ziet in één oogopslag je gemaakt omzet, je kosten en je financiële resultaat tot op heden.

 

Nooit meer stress over je BTW aangifte

Als je op deze manier werkt, dan heb je nooit geen stress meer wanneer je BTW aangifte ingediend moet worden. Want al in de eerste week van het nieuwe kwartaal heb je dan in een paar minuten de BTW aangifte ingediend.

 

Ik wil wel financieel inzicht, maar in zo min mogelijk tijd.

Je kunt je natuurlijk afvragen of jij de juiste persoon bent om je boekhouding bij te houden. Wil je dit wel ? Heb je al zoveel ballen in jouw bedrijf die je in de lucht moet houden ? In welke fase is jouw bedrijf ? Wil je de volgende groeistap maken en zoek je juist een oplossing om ontzorgt te worden ?

Als winstexpert ga ik samen met ondernemers aan de slag om tot het beste financiële resultaat te komen.  Ik kan jou ontzorgen zodat jij alleen nog verantwoordelijk bent voor het ritme van 1 minuut per dag en mijn hart gaat sneller kloppen om alle andere werkzaamheden voor je uit te voeren.

Daarbij heb ik maar één groot doel : zorgen dat jij altijd financieel inzicht hebt, grip hebt op je cijfers en samen werken aan jouw beste financiële resultaat !

Reserveer gelijk een strategiegesprek, dan bespreken we samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf.